Džin Sason
PRINCEZA SULTANA
ISBN: 9788610005745
Izdavač: VULKAN IZDAVAŠTVO
Godina: 2013.
Cena: ,00 din
VIP Cena: 390,00 din

Svako koga ljudska prava makar malo zanimaju otkriće da je ova knjiga srceparajuća i bolna. To je sjajno napisana, lična priča… Mora da dođe od žene koja je preživela da bi bila verodostojna.

Beti Mahmudi, autor bestselera “Ne bez moje kćerke”.

Zamislite princezu iz Saudijske Arabije i šta vidite? Ženu koja blista od skupocenih dragulja, i živi život u nezamislivom luksuzu. Ali u stvarnosti ona živi u zlatnom kavezu. Lišena je slobode, bez glasa, bez kontrole nad sopstvenim životom, bez druge vrednosti osim da rađa sinove. Skrivena iza vela, ona je zatvorenik, a tamničari su njen otac, njen muž, njeni sinovi.

Sultana je član kraljevske porodice Saudijske Arabije, u bliskom srodstvu sa samim kraljem. Ona govori o svom životu – od burnog detinjstva do ugovorenog braka – podiže veo i otkriva istoriju užasnog ugnjetavanja i šokantnih povreda ljudskih prava kao što su iznuđeni brak, polno ropstvo i preka pogubljenja.

“Princeza Sultana” je ispovest žene neukrotivog duha i neizmerne smelosti. Time što je progovorila, Sultana rizikuje da na sebe i svoju decu navuče bes saudijskog establišmenta. Iz tog razloga, ispričala je svoju priču ostavši u anonimnosti.